Autoritatile romane au localizat si identificat alte patru bratari dacice de aur, care ar putea sa ajunga in patrimoniul national pana la sfarsitul anului 2007 sau la inceputul anului 2008.
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a spus la Alba Iulia ca trei bratari au fost identificate in strainatate, iar una in Romania, la un cetatean din Baia Mare. Ministrul a refuzat sa faca alte comentarii in legatura cu bratara descoperita la Baia Mare, pe motiv ca ar periclita ancheta Politiei si a procurorilor.

"Speram ca pana la sfarsitul anului sau inceputul anului viitor, sa completam aceasta frumoasa serie a celor noua pe care le avem pana in prezent. Sunt proceduri destul de dificile pentru ca trei dintre bratari nu se mai gasesc pe teritoriul Romaniei. Au fost cumparate de catre persoane de buna-credinta si, potrivit legislatiei internationale, daca cumparatorul a fost de buna-credinta, procedurile sunt mai grele, iar statul roman trebuie sa le rascumpere", a spus Iorgulescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.