Scandalul legat de posibila fraudare a concursului pentru functii in Parchete a dus la invinuirea a patru magistrati
Situatia fara precedent din justitie legata de posibila fraudare a concursului de numire in functii la Parchete ar putea scoate la iveala un sistem in care coruptia este la ea acasa.

Mai multi procurori si membri ai Comisiei de examinare la concursul de numire in functii de conducere din Ministerul Public au fost audiati ieri la DNA, intr-un dosar privind posibila fraudare a concursului. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane au fost deja puse sub invinuire in acest dosar, trei dintre acestea sunt candidate pentru postul de sef de Parchet si un procuror care a fost implicat in organizarea concursului.
Un singur nume s-a "scurs" din ancheta: Sterian Guli, prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Urziceni, acuzat de dare de mita, cel care a castigat concursul pentru conducerea Parchetului Capitalei. Presedintele Comisiei de examinare, Gabriela Ghita, fost procuror general adjunct al Romaniei, a declarat anchetatorilor ca in data de 24 noiembrie a.c., cu o zi inaintea examenului, au fost redactate subiectele, plicurile au fost sigilate si inchise intr-un seif. Ele au fost deschise in data de 25 noiembrie in prezenta candidatilor.
Conform unor surse judiciare, fraudarea s-ar fi facut la evaluarea proiectului privind managementul institutiei si exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere. De altfel, la proba scrisa, ambii candidati la Parchetul Capitalei au luat note destul de mici. Sterian Guli a primit 7,20, iar actualul prim-procuror, Dragos Nestor, a luat nota 6,80. Proiectul de management al lui Guli a fost evaluat cu 8,64, in timp ce Nestor a primit doar 8,43.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.