Presedintele Traian Basescu a avertizat, in alocutiunea de Ziua Nationala, ca Romania nu stie incotro se indreapta. Premierul si Patriarhul au absentat de la receptia oficiala de la Palatul Cotroceni.
In alocutiunea solemna din debutul Receptiei Oficiale pe care a oferit-o, vineri seara, la Palatul Cotroceni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, seful statului a sustinut, ca, la un an de la intrarea in Uniunea Europeana, “pare ca Romania nu stie incotro se indreapta”. In opinia sa, “sarbatoarea nationala nu este traita in Romania cu intensitatea cu care zilele nationale sint traite in alte tari”. S-a oprit mai apoi, pe rind, asupra a trei motive identificate de el, care “explica aceasta realitate”. Pornind de la premisa ca “pentru a fi depasite, trebuie recunoscute”, presedintele a adus in discutie primul dintre ele. Acesta este dat, conform parereii sale, “chiar de incapacitatea oamenilor politici de a oferi o viziune clara despre viitorul nostru ca natiune”.

Traian Basescu a insistat, mai apoi, asupra faptului ca, “dupa primul an de cind sintem membrii ai Uniunii Europene, pare ca Romania nu stie incotro se indreapta. De aceea el crede ca este urgenta necesitatea regindirii “in mod responsabil” a sensului evolutiei Romaniei, indiferent de preferentile politice. Al doilea motiv prezentat de presedinte este ca sint romani care, in Europa, “sint obligati sa sufere de pe urma faptului ca sint romani, din motive pe care nu vreau sa le reamintesc aici”. Aluzia era evident la Italia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.