Dupa Bran, si a doua cetate a Brasovului este mistuita de un scandal provocat de autoritatile locale.

Construita in secolul al XIV-lea, cetatea Risnov este prinsa intr-un scandal tipic pentru secolul al XXI-lea. Dupa ce, in anul 2000, primaria si Consiliul Local Risnov au intrat intr-un parteneriat cu firma Drumuri Publicitare, condusa de italianul Albert Drera, pentru restaurarea cetatii si transformarea ei intr-un obiectiv turistic la standarde europene, cele doua institutii au incercat, inca din 2004, sa rezilieze aceasta intelegere.

Diferentele dintre cum arata Cetatea inainte si cum arata acum il contrazic pe primarul Risnovului, Andrei Vestea

“Dupa alegerile din 2004 s-a schimbat primarul din Risnov si acesta a blocat executia contractului, refuzind sa ne dea autorizatiile de constructie pentru lucrarile pe care trebuia sa le facem pina in 2005. Desi aveam aprobarile de la Ministerul Culturii, noi practic am fost impiedicati sa mai investim restul de 200.000 de dolari din milionul pe care trebuia sa il investim pina in 2005. Am incercat sa platim si cash acesti bani catre primarie, dar nu au vrut sa accepte plata”, spune Jane Drera, mostenitoarea lui Albert si actualul patron al firmei. Asa se face ca, pe motivul neinvestirii unui milion de dolari in cinci ani, Primaria din Risnov a obtinut in februarie 2007 anularea contractului cu Drumuri Publicitare. “Primarul mi-a spus ca vrea sa faca o licitatie si sa dea contractul altcuiva, dar eu am facut recurs. Daca voi pierde, ma voi adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului, unde voi cere despagubiri de citeva zeci de milioane de euro”, mai adauga Drera.

Insa in vreme ce primaria acuza firma care s-a ocupat cu renovarea cetatii ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, aceasta din urma aduce dovezi ca nici primaria si nici Consiliul Local Risnov nu au realizat obiectivele pe care si le asumasera prin contractul de parteneriat, adica instalarea utilitatilor publice in cetate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.