Rechizitoriul din dosarul Rompetrol, prin care a fost trimis in judecata omul de afaceri Dinu Patriciu, a fost facut cu incalcarea dispozitiilor legale, afirma judecatorul Valerica Voica.

Ea este cea care a constatat neregularitatea actului de sesizare a instantei si a decis restituirea dosarului la Parchet pentru refacerea anchetei. In acelasi dosar au mai fost trimise in judecata alte 11 persoane acuzate de infractiuni economice.

Potrivit instantei, in cazul "Creantei Libia", "descrierea faptei retinute in sarcina inculpatilor Dinu Patriciu si Alexandru Bucsa este generala, fara a se preciza in concret care era structura grupului, cine il coordona, care era rolul fiecarui inculpat in cadrul grupului infractional...".

Avocatul Ovidiu Budusan ne-a declarat ieri ca, in opinia sa, "decizia instantei atesta ca, prin nedescrierea faptelor, procurorii nu aveau de fapt ce sa confirme".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.