Premierul i-a atacat pe "stimabilii regi ai asfaltului" protejati de Cotroceni, dar si pe primarul Capitalei

Regii asfaltului protejati de Cotroceni monopolizeaza toate lucrarile din Capitala blocand intregul trafic, a sustinut ieri premierul Tariceanu, lansand astfel un nou atac la adresa presedintelui Traian Basescu si a primarului Capitalei, Adriean Videanu (PD). Primul-ministru a facut aceste declaratii cu ocazia inaugurarii celui de-al doilea pasaj rutier din zona comerciala Baneasa. Patronii unor firme care lucreaza la reabilitarea drumurilor din Bucuresti afirma ca declaratiile premierului Tariceanu sunt nefondate si sustin ca au capacitatea tehnica pentru derularea proiectelor, iar lucrarile sunt finalizate inainte de termenul stabilit prin contract. La randul sau, primarul Videanu a respins acuzele aduse de premier.

Scuze fata de bucuresteni

"Sunt anumite firme in Romania, in special acesti simpatici regi ai asfaltului, protejati de Cotroceni, care vor sa puna mana pe toate lucrarile, dar nu au forta de munca si capacitate tehnica suficienta pentru a duce lucrarile la bun sfarsit. Acapareaza totul in Bucuresti, deschid zeci de santiere, dupa care isi duc oamenii si utilajele in alta parte, unde au de terminat o alta lucrare, pentru ca nu au forta suficienta sa acopere tot. Aceasta e motivul principal pentru care traficul in Bucuresti, si nu numai, este dereglat, in dispretul cetatenilor", a explicat Tariceanu. El a anuntat ca va cere Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) sa verifice modul in care sunt atribuite contractele pentru lucrari de infrastructura, iar legislatia in domeniu va fi modificata astfel incat firmele care nu respecta clauzele contractuale sa nu mai poata incheia alte intelegeri cu statul. ANRMAP va verifica si modul in care astfel de firme care au obtinut contracte de infrastructura executa lucrarile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.