Andrei Iucinu, fiul lui Dumitru Tinu a declarat pe 24 octombrie, ca s-a dispus exhumarea tatalui sau in cadrul cercetarilor penale de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova. Iucinu a precizat ca, exhumarea cadavrului tatalui sau ar fi fost aprobata in urma cererii sale. Aceasta solicitare a fost initial respinsa de procurorul de caz si ulterior admisa de prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, Liviu Tudose.

"Consider ca, din moment ce ati dispus infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penale si totodata refacerea intregii cercetari, este obligatoriu sa dispuneti exhumarea lui Tinu Dumitru", se arata in solicitarea lui Andrei Iucinu catre procurori.

Procurorul Aurelian Mihaila, cel care se ocupa de instrumentarea dosarului privind moartea lui Dumitru Tinu, a decis exhumarea acestuia in aceasta dimineata, in jurul orei 6, au declarat surse judiciare, informeaza NewsIn. Astfel, investigatiile cu privire la moartea fostului jurnalist vor fi continuate.

La data de 1 ianuarie 2003, autoturismul Volvo condus de Dumitru Tinu s-a rasturnat in santul de pe marginea DN 1, in timp ce acesta se indrepta catre casa de vacanta de la Breaza. Martorii oculari au relatat traiectoria ciudata a masinii conduse de Tinu, care brusc, fara viteza, a intrat pe contrasens, rasturnandu-se in sant. Autopsia a aratat ca Tinu ar fi murit in urma accidentului.