Presedintia precizeaza astazi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca statistica prezentata de seful statului miercuri, respectiv noua romani decedati in Italia, reprezinta de fapt cifra totala a cetatenilor agresati in peninsula in perioada 30 octombrie – 14 noiembrie.

"Presedintele Traian Basescu regreta citarea eronata a unor informatii in cadrul emisiunii de la Realitatea TV. Incepand cu data de 28 august a.c. si pana in prezent, sapte cetateni romani au murit ca urmare a unor atacuri care au avut loc in Italia, in majoritatea cazurilor autorii fiind inca neidentificati", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei.

Sursa citata mai arata ca presedintele a dorit in emisiunea respectiva sa se refere la faptul ca un numar de noua cetateni romani au fost victime ale unor incidente soldate cu doi morti, patru persoane ranite si trei persoane agresate in perioada 30 octombrie - 14 noiembrie. Precizarile de la Cotroceni au loc pe fondul in care majoritatea publicatiilor l-au citat pe presedinte, care sustinea ca noua romani au fost ucisi in noiembrie, cifra contestata insa de cotidianul "Evenimentul Zilei".

Presedintele Traian Basescu a criticat miercuri, la Realitatea TV, valul de xenofobie dupa incidentul de la Roma si a precizat ca le-a transmis ambasadorilor statelor membre UE ca Bucurestiul nu va accepta abuzurile impotriva cetatenilor sai si a adaugat ca 9 romani au fost ucisi in Italia pe fondul tensiunilor. Potrivit presedintelui, dupa cazul Mailat, s-a ajuns la exagerari si la un sentiment de xenofobie, nu mai putin de 9 romani fiind ucisi in Italia, in luna noiembrie.

Cotidianul "Evenimentul Zilei" a prezentat in editia de astazi, o alta statistica, diferita de a presedintelui si a aratat ca seful statului ar fi inclus in calculele sale si romani decedati in august si octombrie. Potrivit cotidianului, doar Nazian Marian Buzatu si Rozeta Romanita au fost ucisi in noiembrie, cei doi fiind prezenti de altfel si la numaratoarea presedintelui, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.