Incercand sa atraga atentia asupra situatiei grave din Italia, Traian Basescu a prezentat o lista cu 9 romani care ar fi fost ucisi in Italia "numai in luna noiembrie". Socoteala sa este exagerata fata de cea a politistilor romani si a autoritatilor italiene.
Pentru a atrage atentia asupra situatiei grave din Italia ca reactie la cazul Mailat, presedintele Traian Basescu a avansat ieri, ca dovada, o lista cu noua emigranti romani care ar fi fost ucisi pe fondul xenofobiei numai in luna noiembrie. Statisticile de pana acum ale echipei de politisti romani aflati la Roma, cat si ale autoritatilor italiene il contrazic insa pe seful statului: o parte dintre romanii de pe lista lui Basescu au fost victime ale unor crime comise in lunile august si octombrie.

Pana acum, au fost facute publice mai multe cazuri de romani agresati in ultimele zile, insa numai doua crime comise in aceasta luna. Nazian Marian Buzatu (31 de ani) a fost gasit impuscat in apropiere de Napoli, iar Rozeta Romanita (39 de ani) a fost ucisa in bataie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.