5 minute - atit a durat ieri intrevederea dintre Papa Benedict al XVI-lea si liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, desfasurata la finalul audientei generale acordate de Suveranul Pontif in Piata San Pietro din Vatican unei multimi de 5.000-6.000 de pelerini veniti din toata lumea. Cu acest prilej, Vadim Tudor a primit din partea Papei „Medalia de Bronz“ a Vaticanului, decoratie ce se acorda celor mai mari personalitati aflate in vizita la Sfintul Scaun. Prezenta vicepresedintelui Senatului la Vatican are loc in contextul in care liberalul Relu Fenechiu a cerut in Parlament formarea unei comisii speciale care sa se deplaseze la Roma pentru a vorbi cu autoritatile italiene despre situatia romanilor aflati in Italia. Vadim a fost insa singurul senator care a mai dorit sa plece, restul parlamentarilor refuzind cu diverse motive sa se mai urce in avionul pentru Roma.

Intilnirea dintre Suveranul Pontif si liderul PRM, intermediata de Ambasada Romaniei la Vatican, a durat extrem de mult, avind in vedere ca presedintele american George W. Bush a avut recent la dispozitie doar 10 minute, iar premierul Tariceanu - decorat si el cu aceeasi medalie - a beneficiat de un sfert de ora, saptamina trecuta, in cadrul unei audiente particulare.

Practic, la finalul mesajului sau catre pelerini, Benedict al XVI-lea a coborit de pe podium si s-a indreptat spre delegatia romana, aflata in primul rind. Liderul PRM i-a inminat Suveranului Pontif mesajul sefului Senatului, Nicolae Vacaroiu, si i-a multumit pentru sprijinul pe care il acorda locasurilor de cult ortodoxe din Europa. A fost momentul in care Papa l-a intrerupt, spunindu-i lui Vadim ca „Romania este o tara foarte importanta pentru Vatican si pentru miscarea ecumenica din lumea intreaga“.