Ministrul de Externe nu pleaca din Guvern si isi continua declaratiile socante. „Deportarea infractorilor in desert n-o sa se intimple prea curind”, a spus el ieri, inainte de sedinta Biroului Politic al PNL.

Adrian Cioroianu ramine in functie, desi toata lumea ii cere demisia. Toata lumea cu exceptia propriului partid, care a aminat transarea subiectului remanierii guvernamentale pina dupa alegerile din 25 noiembrie, preferind sa-si asume imaginea proasta generata de declaratiile recente ale ministrului de Externe decit sa provoace o schimbare la nivelul Executivului.

Avind sprijinul PNL in spate, Cioroianu a recidivat ieri cu declaratii socante, spunind, chiar inainte de sedinta Biroului Politic al liberalilor, ca afirmatiile sale privind expulzarea infractorilor in desert au fost „neinspirate”, iar acest lucru nu se va intimpla „prea curind”. „Sigur ca solutia nu este trimiterea lor in desert, asta e foarte limpede si nici n-o sa se intimple prea curind, dar trebuie sa ne punem foarte bine problema celor care pleaca si acolo se asociaza fie unor ocupatii dincolo de limita legii, fie intra in medii care nu-i ajuta absolut deloc”, a declarat Cioroianu.

Dupa sedinta BPC al PNL, ministrul de Externe a recunoscut ca a primit „reprosuri amicale” din partea colegilor liberali in ceea ce priveste declaratiile sale publice din ultima vreme. In ceea ce priveste sintagma „nu prea curind” folosita in contextul afirmatiilor despre deportarea in desert a romilor, Cioroianu a explicat: „Ma refeream la cumpararea de teren in desert, or, un ministru nu poate sa faca asa ceva. Daca insistam pe ideea ca gasim un termen pentru cind va fi cumparat desertul, cred ca e cazul sa vedem exact ce am spus. Nu si-ar dori nimeni asa ceva”.

Insa, cind a fost intrebat daca isi da demisia din functie, avind in vedere ca aceasta i-a fost solicitata de Centrul „Wiesenthal“, de PSD si sugerata de presedintele Comisiei Europene (asa cum a declarat Cristian Diaconescu), Cioroianu a raspuns ca „este a treia, a patra oara” cind i se cere sa demisioneze, deci „nu il surprinde”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.