Sedintele Comisiei de evaluare tehnica au fost suspendate inca din luna septembrie de catre ministrul mediului, Attila Korodi, care si-a exprimat adesea dezacordul in ceea ce priveste realizarea acestui proiect.
Ministrul a justificat suspendarea sedintelor Comisiei invocand o conexiune intre un certificat de procedura si procesul de evaluare a impactului de mediu. Cei de la Gabriel Resources au trimis un comunicat si apreciaza ca aceasta asociere nu are o baza legala.

RMGC vrea rezolvare in justitie

Rosia Montana Gold Corporation a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca intentioneaza sa rezolve problema prin intermediul justitiei. Attila Korodi a retinut si autorizatiile de siguranta ale barajului, aprobate in prima parte a anului de catre o comisie de experti, fapt pentru care societatea intentioneaza sa depuna in acest sens o plangere administrativa.

Atat organizatii romanesti, cat si straine, dar si Guvernul Ungariei se opun proiectului de la Rosia Montana, dupa cum recunosc chiar reprezentantii Gabriel Resources. Ei pun aceasta situatie pe seama faptului ca Ministerul Mediului este unul dintre cele patru ministere detinute de UDMR, partidul care propaga o platforma de autonomie pentru Transilvania.