Costica Argint, unul dintre liderii romilor din Italia, dat in urmarire generala prin Interpol, a devenit celebru dupa ce i-a acordat ministrul Cioroianu iertare, din partea comunitatii rome din Italia, informeaza NewsIn.

Revoltati ca statul roman nu face nimic sa ii ajute, reprezentantii romilor din Italia au vrut, initial, sa protesteze cu oua si rosii la venirea premierului Calin Popescu Tariceanu. Costel Argint spune insa ca a renuntat la idee dupa o discutie cu oficialii romani.

Jurnalistii de la NewsIn au intrat in legatura telefonica cu liderul romilor, pentru a afla mai multe detalii despre intalnirea lui,cu autoritatile romane, care a avut loc la Roma. Costica Argint a fost intrebat daca aurtoritatile romane stiau despre condamnarea sa, inainte de a-l intalni.

„Eu sunt Costica Argint, ma cunosc foarte multi.(...) Dar nu ati spus ca sunteti urmarit penal in tara? Extraodinar, dar de ce sa spun, ca Guvernul stia toate chestiile astea. Eu sunt Costica Argint erau multi din ministerul de interne, din serviciile secrete, cred ca stiau cine sunt”.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat ca ministrul nu a avut o intalnire particulara cu liderul romilor, ci acesta era pur si simplu prezent la intalnirea romanilor din Italia cu premierul Tariceanu si cu ministrul Cioroianu.

Rudele lui Costica Argint, spun despre acesta ca nu mai are mandat de urmarire prin Interpol. Fratele lui Costica mai spune ca justitia italiana il considera nevinovat, din moment ce i-a acordat azil politic.

In urma cu zece ani, Costica Argint a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. El a fost atunci acuzat ca l-ar fi batut pe un cap al lumii interlope din Focsani, intr-o discoteca din oras. Imediat dupa dupa aflarea sentintei, Costica Argint a fugit in Anglia, dar a plecat in cele din urma in Italia. In 2005, a primit azil politic din partea autoritatilor italiene.

"I s-a dat o pedeapsa pe 6 luni, dar in urma cu ceva timp a avut o pedeapsa cu suspendare care s-a adaugat, deci, are 3 ani si 6 luni. (...) Justitia italiana a constat insa ca Costica are dreptate si i-a acordat azil politic. Ceea ce nu mai e proba in UE decat daca faci dovada ca ai fost persecutat.(...) Urmarirea cu Interpolul a incetat cand a primit azil politic", a declarat Mitica Argint, presedintele Partidei Romilor din Vrancea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.