Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu a declarat in cadrul unei dezbateri, ca s-ar putea gandi la demisia din functie, daca un astfel de gest ar duce la rezolvarea problemei emigrantilor romani, informeaza NewsIn.

"Daca as avea cea mai mica impresie sau cea mai mica urma de convigere ca demisia unuia dintre ministri ar putea duce la solutionarea problemei, ca ar fi vorba de mine, ca ar fi vorba de altcineva, mi-as da-o sau l-as sfatui sa si-o dea. Nu asta este solutia din pacate, nu asta poate duce la rezolvare", a declarat ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, ca reactie la o interpelare venita din partea reprezentantei Romani Criss, Magda Matache.

"Sunt foarte ocupat zilele acestea si dupa ce trec aceste probe continue, poate ne mai gandim", a completat ministrul liberal, intr-o interventie in fata presei.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a participat astazi la dezbaterea organizata de Institutul pentru Politici Publice, cu tema "Despre demnitate, respectarea drepturilor omului si propaganda in contextul incidentelor care au marcat relatiile romano-italiene".

In cursul acestei saptamani, mai multe persoane, printre care presedintele Traian Basescu au afirmat ca ministrul de externe ar fi trebuit sa demisioneze. Presedintele a declarat luni la TVR, ca ministrul Adrian Cioroianu "trebuia sa demisioneze in al doilea minut" dupa declaratia privind crearea "unei rezervatii in Egipt".

Ministrul de externe Adrian Cioroianu si-a cerut insa, in aceeasi zi scuze pentru declaratia sa dintr-o emisiune televizata, potrivit careia infractorii romani din strainatate "ar trebui pusi la muncile cele mai dure si formate, probabil, batalioane disciplinare in desert”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.