"Dupa ce ministrul Ludovic Orban a reusit directionarea dupa bunul plac a unor fonduri de peste un milliard de euro, alocati pentru infrastructura rutiera, acum pregateste o noua lovitura grea, de tip mafiot, data banului public si tuturor constructorilor de drumuri din Romania", afirma Berceanu.

Fostul ministru invoca declaratiile facute ieri, de conducerea Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, potrivit carora, incepand din anul 2008, toate drumurile nationale de categoria 1, 2 si 3 vor fi construite cu bitum polimer. Democratul atrage atentia ca bitumul polimer este cu cel putin 20% mai scump decat bitumul folosit pana in prezent, iar Dinu Patriciu ar deveni astfel cel ce va astfalta drumurile din Romania.

"Nu pot sa nu fac legatura intre aceasta decizie si articolele aparute in aproape toata presa centrala in luna august a acestui an, articole in care se anunta cu surle si trambite inaugurarea de catre Dinu Patriciu a unei statii de bitum polimer. Nu este probabil o pura coincidenta faptul ca la cateva luni de la deschiderea acestei statii de bitum, ministerul Transporturilor, condus de PNL prin Ludovic Orban, ia o decizie arbitrara, fara a consulta mediul de afaceri si patronatele de profil si prin care stabileste sentinta: din 2008 cel care va asfalta drumurile din Romania va fi Dinu Patriciu", sustine Berceanu.

Democratul apreciaza ca o astfel de decizie trebuie luata numai dupa consultari publice si "in niciun caz intr-un termen atat de scurt" ci, eventual, la trei ani dupa anuntarea ei, astfel incat toti cei interesati sa aiba timp sa investeasca si sa-si modernizeze echipamentele pentru a fi capabili sa faca fata unei astfel de cerinte, iar ulterior sa se creeze competitie in acest domeniu.