Acesta va fi transferat la Spitalul Penitenciarul uiJilava, unde va fi examinat pentru a se stabili daca a avut sau nu discernamant in momentul savarsirii faptei
Presupusul asasin al tanarului din Craiova, gasit transat sub doua poduri din judetul Caras-Severin, urmeaza sa fie dus, in cursul acestei saptamani, la Penitenciarul Jilava, pentru o expertiza medico-legala. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, procurorul Magda Badescu, a informat ieri ca in ultimele zile anchetatorii au depistat persoanele carora Cosmin Lazaroiu, acuzat de oribila crima, le-ar fi vandut o parte din telefoanele victimei. "Au fost gasite persoanele care au cumparat telefoanele de la suspect. Acum urmeaza sa fie audiate si aceste persoane pentru a stabili imprejurarile in care au fost cumparate aparatele mobile", a precizat Badescu. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca victima, Ion Leontin Bebu, avea, in momentul omorului, bijuteriile pe care familia sa sustine ca le detinea. Cosmin Lazaroiu, fost agent la Penitenciarul Pelendava, va fi transferat la sfarsitul acestei saptamani la Spitalul de la Penitenciarul Jilava, unde va fi examinat de comisia nationala a penitenciarelor pentru expertizare psihiatrica, pentru a se stabili daca ucigasul a avut sau nu discernamant in momentul savarsirii faptei. "Lazaroiu va fi transportat la spitalul Penitenciarului Jilava sub escorta IJP Dolj. Acum se fac demersuri pentru a intocmi actele necesare acestui transfer. El va fi spus unor analize psihiatrice, facute de o comisie medico-legala special intrunita. Este o procedura standard, foarte bine pusa la punct", a precizat Magda Badescu, citata de Mediafax. Aceasta a spus insa ca nu poate declara cu exactitate care va fi momentul in care Cosmin Lazaroiu va fi prezent in fata comisiei psihiatrice. "Acest lucru se va intampla cel tarziu luni", a spus Badescu.

Arestat


Politistii doljeni l-au arestat in urma cu o saptamana (in noaptea de 25 octombrie) pe Cosmin Lazaroiu, suspectat ca l-ar fi ucis si transat pe craioveanul Leontin Ion Bebu, al carui trup a fost descoperit pe data de 13 octombrie a acestui an in apropierea localitatii Constantin Daicoviciu, judetul Caras-Severin. O zi mai tarziu, magistratii Tribunalului Dolj au eliberat un mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele lui Lazaroiu, care ar fi recunoscut in fata procurorului de caz ca l-a ucis pe Ion Leontin Bebu. Conform unui comunicat transmis de conducerea Penitenciarului Pelendava din Craiova, Cosmin Lazaroi este angajat al unitatii in functia de agent operativ principal III (supraveghere), din ianuarie 2001.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.