Pe cine trimite Romania la Roma intru solutionarea crizei imigrantilor din Italia? Pe premierul Calin Popescu Tariceanu, cot la cot cu "Tribunul" Corneliu Vadim Tudor

Primul se duce in calitate de sef al Guvernului, mandatat sa ceara "garantii", desi l-a infierat pe primarul Romei in interviurile acordate presei italiene. Celalalt sol de pace a primit sarcina de la parlamentari sa asigure bunele relatii dintre romani si italieni. Ca presedinte al grupului de prietenie dintre Romania si Italia, Vadim Tudor si-a asumat imediat rolul de pacificator: "sa nu se utilizeze cuvantul roman, fiindca nemernicul cu pricina nu e roman, ci tigan", a precizat acesta in ajunul calatoriei in Italia.

Premierul Calin Popescu Tariceanu si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor sunt cei doi soli de pace ai Romaniei, insarcinati cu rezolvarea crizei imigrantilor din Capitala Italiei. Daca primul-ministru si-a asumat de unul singur responsabilitatea detensionarii relatiilor dintre cele doua state, pentru delegarea "Tribunului" pe post de purtator de pace se fac responsabili parlamentarii.

"Italienii au dreptate"

Vadim Tudor pleaca in Italia cu gand de pace. Vrea sa poarte mesajul Guvernului in convorbirile cu parlamentarii italieni, dar nu se dezice nici de propriile convingeri nationaliste! "Italienii au perfecta dreptate. Asa ceva reprezinta o barbarie fara margini si ne face tandari imaginea in lumea intreaga. Rog, totusi, sa nu se utilizeze cuvantul roman, fiindca nemernicul cu pricina nu e roman, ci tigan", a declarat "Tribunul". Cum a ajuns liderul PRM sa isi insuseasca rolul de negociator de pace al Romaniei? Este si presedinte al grupului de prietenie Romania-Italia, din Parlament. "Nu statea in intentia mea sa ma duc acum acolo, dar daca noi, grupurile parlamentare de prietenie, nu facem in asemenea momente de criza tot ceea ce este omeneste posibil, inseamna ca nu mai avem nici o justificare", a precizat Vadim Tudor.

Fara abuzuri de putere

Discutiile pe care le va purta Tariceanu la Roma vor sta si ele in umbra declaratiilor facute de premier pentru presa din Italia. Primul-ministru nu numai ca s-a declarat "dezamagit" de primarul Romei, Walter Veltroni, ba chiar a intarit criticile la adresa acestuia. "Unele partide din opozitia dumneavoastra si de extrema dreapta au spus lucruri neplacute. Si Walter Veltroni m-a dezamagit mult (...) declaratiile inveninate (ale lui Veltroni) au pus gaz pe focul rasismului impotriva (romanilor), dand nastere unei replici, in Romania, unde (oamenii) reactioneaza insultandu-i si amenintandu-i pe italieni", au fost vorbele rostite de premierul roman.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.