Plenul Senatului a votat, la finele anului trecut, infiintarea unei Comisii de ancheta asupra privatizarii Petrom, la initiativa senatorului Marius Marinescu. Senatorul PC, pe atunci PD, a declarat ca scopul final al comisiei ar fi acela sa faca propuneri pentru inlocuirea clauzelor contractuale defavorabile pentru statul roman si, in functie de concluzii, de a solicita interventia institutiilor abilitate pentru "a lua masuri si a-i trage la raspundere pe cei vinovati".

Raportul comisiei parlamentare de ancheta care a cercetat legalitatea privatizarii Petrom a fost depus la conducerea Senatului in urma cu doua saptamani, declara, la acea data, vicepresedintele comisiei, Marius Marinescu. "Privatizarea Petrom a fost folosita de social-democrati ca moneda de schimb pentru aderarea la UE, dar au profitat si mafiotii aurului negru pentru a-si sterge urmele afacerilor dubioase", a spus senatorul.

Actualul senator PC a tinut sa mentioneze ca, "din pacate", institutiile statului nu au sprijinit eforturile comisiei, referindu-se in principal la SRI, care nu a pus la dispozitie raportul privind privatizarea Petrom.
Pe de alta parte, Marinescu s-a plans si de refuzul Curtii de Conturi de a realiza un control la Petrom. "De aceea vom cere plenului Senatului, la prezentarea raportului comisiei, sa adopte o hotarare prin care sa oblige Curtea de Conturi sa efectueze un control la aceasta societate", a sustinut senatorul.