Senatul a decis ca, pana miercuri, 7 noiembrie, comisia de ancheta avand drept scop investigarea conditiilor de legalitate privind privatizarea Petrom sa prezite raportul elaborat in urma audierilor si analizelor depuse de experti, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial

Plenul Senatului a votat, la finele anului trecut, infiintarea unei Comisii de ancheta asupra privatizarii Petrom, la initiativa senatorului Marius Marinescu. Senatorul PC, pe atunci PD, a declarat ca scopul final al comisiei ar fi acela sa faca propuneri pentru inlocuirea clauzelor contractuale defavorabile pentru statul roman si, in functie de concluzii, de a solicita interventia institutiilor abilitate pentru "a lua masuri si a-i trage la raspundere pe cei vinovati".

Raportul comisiei parlamentare de ancheta care a cercetat legalitatea privatizarii Petrom a fost depus la conducerea Senatului in urma cu doua saptamani, declara, la acea data, vicepresedintele comisiei, Marius Marinescu. "Privatizarea Petrom a fost folosita de social-democrati ca moneda de schimb pentru aderarea la UE, dar au profitat si mafiotii aurului negru pentru a-si sterge urmele afacerilor dubioase", a spus senatorul.

Actualul senator PC a tinut sa mentioneze ca, "din pacate", institutiile statului nu au sprijinit eforturile comisiei, referindu-se in principal la SRI, care nu a pus la dispozitie raportul privind privatizarea Petrom.
Pe de alta parte, Marinescu s-a plans si de refuzul Curtii de Conturi de a realiza un control la Petrom. "De aceea vom cere plenului Senatului, la prezentarea raportului comisiei, sa adopte o hotarare prin care sa oblige Curtea de Conturi sa efectueze un control la aceasta societate", a sustinut senatorul.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.