Doua asociatii ale romanilor din Peninsula ne-au confirmat faptul ca Nicolae Romulus Mailat a intentionat sa paraseasca Italia, dar a fost descurajat de birocratia consulatului roman de la Roma. Ministerul de Externe roman a negat insa acest lucru, sarind in apararea consulului Cosmin Dumitrescu

Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor (ARI) din Italia, ne-a declarat ca a venit la el unul dintre liderii rromilor din Roma, Marin Stefan, pentru a-i marturisi faptul ca Mailat a vrut sa se intoarca in tara, dar nu a facut-o din cauza programarilor de la consulat.

Mailat nu a mai facut scriptic cererea, din cauza timpului indelungat de obtinere a titlului - aproximativ o luna.

Acelasi lucru ni l-au declarat si reprezentantii Asociatiei Romanilor Comunitari din Italia (ARCI). Mai mult, aflam ca nepotul lui Nicolae Mailat, care l-a insotit la consulat, a reusit sa obtina titlul de calatorie si sa revina in tara.

„Nepotul sau a stat la poarta in fiecare zi, timp de doua saptamani, pentru titlu. A primit titlul de calatorie dupa doua saptamani, fiindca era minor. Mailat nu a mai venit. Cand a vazut aglomeratia, s-a razgandit", ne-a declarat Dumitru Aurel, reprezentant al ARCI.

Bambalau Ion, un alt angajat al aceleiasi asociatii, ne-a declarat ca „Mailat nu a depus cerere. Daca nu ai cum sa intri acolo, cum sa depui cerere?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.