Programul national de construire de autostrazi, aprobat in luna februarie de Guvern, pentru perioada 2007-2013, prevede realizarea a 1.800 de kilometri de autostrada si un necesar financiar de 13 miliarde de euro
In raport cu suprafata tarii, Romania are cea mai mica densitate de drumuri din toate statele membre ale UE, adica 33,5 kilometri la 100 de kilometri patrati. Potrivit datelor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pentru constructia de autostrazi este necesar un buget de aproximativ 2,66 miliarde de lei. Bugetul pentru finantarea proiectelor pentru construirea de autostrazi in 2008 se ridica, potrivit limitelor impuse de Ministerul Finantelor, la 364 milioane de lei ceea ce reprezinta aproximativ 14% din suma necesara solicitata de Compania de Autostrazi, respectiv 2,5 miliarde de lei. Din fondurile de la buget sunt finantate proiectele privind construirea autostrazii Transilvania, tronosonul Bucuresti-Ploiesti al autostrazii Bucuresti-Brasov, tronosonul Cernavoda-Constanta al autostrazii Soarelui si autostrada Targu Mures-Iasi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.