Ludovic Orban incearca sa spele rusinea Cabinetului Tariceanu, incapabil sa acceseze fonduri europene, prin invinuirea fostilor ministri democrati
Fondurile europene pentru dezvoltare rurala au intrat si in atentia ministrului Transporturilor. Desi Ludovic Orban nu are nici o competenta in acest domeniu, infaptuirea cadrului legal necesar accesarii banilor destinati dezvoltarii rurale fiind atributul exclusiv al ministrului Agriculturii, ministrul Transporturilor nu s-a putut abtine sa nu-si dea cu parerea.

Dupa ce Cotidianul a scris vineri ca Romania nu va primi bani de la UE pentru dezvoltare rurala un an si jumatate de la momentul aderarii, Ludovic Orban a tinut sa precizeze ca banii nu sint neaparat pierduti. Romania nu a pierdut fondurile care i-au fost alocate de UE intrucit banii nu trebuie cheltuiti doar in anul 2007, a spus Orban. El a explicat ca UE aplica regula n plus 3 pentru fondurile structurale, adica banii alocati pentru anul 2007 vor putea fi cheltuiti si in urmatorii trei ani. Problema este ca Romania trebuie sa recupereze cit mai repede diferentele fata de societatea occidentala, iar intirzierea accesarii fondurilor, din vina exclusiva a autoritatilor, nu incurajeaza acest lucru. „Guvernul are o planificare riguroasa a fiecarui proiect, astfel incit fondurile alocate tarii noastre vor fi cheltuite in proportie de 100%“, a spus Ludovic Orban.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.