Romulus Nicolae Mailat romanul de etnie roma in vasta de 24 de ani care a agresat marti o italianca in varsta de 47 de ani, Giovanna Reggiani, intr-o suburbie a Romei, va fi audiat astazi, anunta cotidianul Il Corriere della Sera.

Acuzatia de "omucidere voluntara" este inclusa in cererea de confirmare a detentiei formulata de procurorul-adjunct al Romei Italo Ormanni si de procurorul interimar Maria Rice Barborini, desi, potrivit ultimelor informatii, victima are inca o activitate cerebrala slaba.

Interogatoriul lui Mailat se va derula astazi, in prezenta celor doi procurori, in fata judecatorului insarcinat cu ancheta preliminara, Claudio Mattioli. Romanului de etnie roma i se va aduce si acuzatia de jaf cu circumstante agravante.

Miercuri, procurorul Barborini a mers, pentru cercetari, in tabara romilor din Tor di Quinto, unde Mailat a dus-o pe Reggiani pentru a o viola in baraca sa. Procurorii intentioneaza sa o audieze si pe femeia romanca, tot de origine roma, care a informat autoritatile in legatura cu Mailat.

Giovanna Reggiani, in varsta de 47 de ani, a fost batuta cu picioarele, jefuita, violata si abandonata intr-un sant dintr-o periferie intunecoasa a Romei de un tanar roman de etnie roma, in varsta de24 de ani, Nicolae Romulus Mailat, scriau ziarele italiene, in cursul zilei de miercuri.

Oroarea incidentului a determinat executivul italian sa convoace miercuri seara, Consiliul de Ministri pentru a adopta un decret de lege prin care guvernul isi propune sa "faca posibila executarea imediata a indepartarii cetatenilor comunitari din motive de siguranta, in situatiile definite de proiectul de lege in materie de siguranta urbana", potrivit unei note a guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.