Mostenitorii familiei Sturdza au castigat procesul cu Primaria Constanta si au obtinut astfel, retrocedarea sau acordarea de despagubiri banesti pentru o suprafata de teren de 65 de hectare in intravilanul municipiului, informeaza NewsIn.

Este vorba de una dintre cele mai mari retrocedari din Constanta, sustin avocatii mostenitorilor familiei Sturdza.

„Instanta admite in parte actiunea si obliga paratii sa acorde reclamantilor masuri reparatorii, respectiv compensarea cu alte bunuri sau servicii oferite in echivalent sau acordarea de despagubiri banesti pentru terenul in suprafata de 65,2 hectare situat in intravilanul municipiului Constanta, in zona cartierelor Viile Noi, Km 4-5 si Faleza Sud”, se arata in decizia de ieri a tribunalului constantean.

Familia Sturdza se judeca de sase ani cu primaria pentru recuperarea unor terenuri aflate in zona de sud a muncipiului Constanta, unde acum sunt construite blocuri, un supermarket si alte imobile.

In urma deciziei tribunalului, primarul a declarat ca decizia instantei „este suverana” . El a adaugat ca o mare parte a cartierelor din sudul orasului, terenurile dintre blocuri, vor trebui puse in posesia familiei Sturdza. „De altfel, revendicarea terenului dintre blocuri este o mare problema a orasului nostru, motiv pentru care nu am putut realiza locuri de joaca, parcari, spatii verzi etc. Nu se poate pune problema rascumpararii terenului, intrucat la suma ceruta ar trebui sa inchidem primaria si sa ii platim tot bugetul Constantei”, a spus primarul Radu Mazare.

La randul lui, Ion Sturdza a declarat ca decizia instantei reprezinta un pas inainte in actiunea familiei sale de recuperare a terenurilor mostenite la Constanta. Sturdza sustine ca terenurile care vor fi retrocedate au fost deja identificate printr-o expertiza efectuata la cererea Tribunalului Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.