Problema transnistreana, canalul Bistroe, situatia minoritatilor sunt doar cateva dintre subiectele discutate de Viktor Iuscenko si Traian Basescu in cursul intrevederii care a avut loc ieri la Palatul Cotroceni

La finalul lungilor convorbiri, cei doi lideri au facut declaratii rezervate.

Discutiile dintre Traian Basescu si Viktor Iuscenko s-au prelungit mult peste programul stabilit. Daca declaratia de presa comuna era programata pentru ora 14:40, cei doi s-au asezat in fata microfoanelor si a camerelor de luat vederi abia la 16:45. Amploarea luata de intalnirea celor doi lideri a dus chiar la amanarea cu peste o ora a sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

"BUN" SI "DESTUL DE BUN". Cu toate acestea, tonul declaratiilor facute de cei doi a fost rezervat. Basescu a facut referire la "concluziile bune" la care s-a ajuns, iar Iuscenko a vorbit despre "activitatea destul de buna" la care s-a ajuns la nivelul relatiilor bilaterale dintre cele doua tari. In ultimii ani, relatia bilaterala dintre Romania si Ucraina a avut parte de o serie de episoade tensionate. Construirea Canalului Bistroe, care ameninta ecosistemul Deltei Dunarii, unic in Europa, incercarile Kievului de a popula Insula Serpilor pentru a obtine dreptul de a fora dupa hidrocarburi in bazinul Marii Negre, refuzul Ucrainei de a ridica regimul vizelor pentru romani si bulgari dupa aderarea europeana sunt doar cateva dintre "episoade". Presedintele Traian Basescu a spus ca toate aceste teme devenite obisnuite pe axa Bucuresti - Kiev au fost nu doar trecute in revista, ca de obicei. El a spus ca s-au stabilit diagnostice pentru fiecare problema in parte si s-a discutat despre cai de solutionare in perioada urmatoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.