Dupa ce a construit nestanjenita un stabiliment monastico-turistic exact in inima ariei protejate si dupa instalarea unui releu radio pentru postul de radio Trinitas chiar pe Varful Toaca, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a primit avizul favorabil din partea Consiliului stiintific si a Consiliului Consultativ
al Parcului National Ceahlau pentru realizarea unei noi alimentari cu energie electrica si pentru amenajarea unei partii de schi. Cablurile pentru curentul electric vor fi trase tot pe carari si trasee turistice, ca si cele ale vechii alimentari, care au iesit din pamant si constituie un real pericol pentru turistii ce traverseaza zona.

Raspunsul directorului Administratiei Parcului National Ceahlau, Gheorghe Lalau, fata de toata aceasta disputa face referire la binefacerea adusa de energia electrica la Schitul de pe Platoul Ceahlaului, prin statia de epurare si centrala termica electrica pe care le va alimenta. De asemenea, Gheorghe Lalau sustine ca are drept aliat noua prevedere legala ce reglementeaza regimul ariilor protejate - Ordonanta 57 din 2007.