Favorita ministrului Justitiei, Laura-Iuliana Scantei, a reusit sa ajunga si notar public, asta dupa ce, in urma cu doar citeva saptamini, reusise sa cistige si examenul de consilieri juridici asimilati magistratilor, subiect tratat pe larg de Cotidianul in ziarul de ieri. In urma cu doar un an si citeva luni, Laura-Iuliana Scantei era un simplu consilier juridic la o firma de asigurari. Ea a fost adusa la Guvern, pe post de consilier la Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF), de catre Tudor Chiuariu, care atunci conducea acest departament.

Dupa ce Chiuariu a fost numit ministru al Justitiei, el a adus-o pe Scantei la minister, pe post de consilier personal. Dupa citeva luni, ea a fost numita secretar general cu delegatie, iar apoi a cistigat un concurs controversat prin care a ocupat in minister un post de consilier juridic asimilat magistratilor. La sfirsitul saptaminii trecute, Scantei l-a cistigat si pe cel de notar public in Bucuresti, obtinind nota generala 9,50. Din comisia de corectare a lucrarilor la examenul de notar public a facut parte si Bogdan Gaurean, ca reprezentant al Ministerului de Justitie, numit direct de catre Tudor Chiuariu. Bogdan Gaurean este in prezent director general adjunct la Registrul Comertului, dar el a fost coleg cu Laura-Iuliana Scantei la Ministerul de Justitie, fiind amindoi consilieri ai lui Tudor Chiuariu. Gaurean a facut parte si din comisia de solutionare a contestatiilor la concursul privind ocuparea posturilor de consilieri juridici asimilati magistratilor, cistigat de Laura-Iuliana Scantei in luna august.

Pe lista de admisi, deasupra lui Scantei, la pozitia 3, a cistigat un post de notar public in Bucuresti sotia premierului Calin Popescu Tariceanu. Ioana Tariceanu a luat concursul cu 9,60, nota care a nemultumit-o. Ea a declarat ca va depune contestatie pentru nota acordata la proba teoretica, unde a luat 9,50. Ioana Tariceanu a aflat notele obtinute, ieri, de pe Internet. Ea a primit 9,70 la proba practica si 9,50 la proba teoretica.