Ati intalnit vreodata politisti care sa recunoasca faptul ca au luat spaga, s-au imbatat turta la chefuri cu colegii sau au altoit zdravan vreo cativa infractori ca sa scoata de la ei marturisiri? Noi da. Sunt reali, au ca arme pistolul si Biblia si se roaga ca tiganii sa nu mai fure si sa munceasca cinstit

Asociatia Politistilor Crestini din Romania are 150 de membri in toata tara, de la agenti la inspectori si comisari, care spun ca l-au cunoscut pe Dumnezeu si s-au intors catre El. Chestorul Pavel Abraham, fost sef al Politiei Romane in 1997, este astazi presedintele de onoare al Asociatiei. Majoritatea membrilor sunt baptisti, dar sustin ca asociatia este o organizatie interconfesionala si primeste in randurile ei si catolici, si ortodocsi, si protestanti. Vreme de trei zile s-au intalnit la Vatra Dornei, pentru o "perioada de post si rugaciune".

LEGEA CEA DREAPTA. In sala de mese a Bisericii Baptiste din Vatra Dornei cei aproape 25 de politisti si politiste care au ajuns la reuniune iau cina. Mancare de post - o ciorba de legume. Agentul sef Petru Bohus, vicepresedintele asociatiei, ne pofteste la masa. Il refuzam politicos si ne asezam alaturi, la o masa libera. "Dumnezeu v-a trimis aici", ne spune vicepresedintele. "Nimic nu se intampla fara voia Lui" . Apoi, cu voce calma, ne explica cum se impaca legea divina cu cea lumeasca. "Un om credincios e mai ordonat la locul de munca, mai cinstit, isi face treaba mai bine. Toti politistii crestini sunt asa", e convins Bohus. "Stim ca Dumnezeu spune sa ne fie mila de cei care ne gresesc, sa intoarcem si celalalt obraz, dar legea Lui este dreapta - Scriptura spune 'plata pacatului este moartea>>. Masurile pe care noi, aici pe pamant, le luam cu infractorii, sunt menite sa-i indrepte. Sa nu ii duca spre moarte". Cu toate astea, agentul-sef Bohus spune ca nu a incercat niciodata sa le vorbeasca infractorilor despre Dumnezeu: "Lucrarea noastra nu se face in timpul serviciului. Ne rugam pentru ei, dar nu facem propaganda. Eu sunt politist de proximitate, nu prea am de-a face cu infractorii, dar sunt chemat sa aplanez conflicte intre oameni. Si, pentru ca il am pe Dumnezeu, sunt mai calm, mai intelept si le pot da sfaturi. Am vazut in America un inscris pe insigna unui ofiter. Scria 'Peace Officer>>. Asa suntem si noi - politisti ai pacii".

DESPRE "FALIMENTE". "Am avut multe falimente in viata, fiinta mea era zdrobita si nu vedeam vreo iesire spre mai bine. In familia mea nu se practica o viata de rugaciune, in schimb injuraturile si alte vicii nu lipseau din casa noastra. Eram foarte dur in relatia cu oamenii la locul de munca si aveam acasa felurite bauturi alcoolice si reviste pornografice. Acum mi-e rusine de faptele mele, dar sunt un om schimbat. Acum sunt in slujba Sefului Politiei Universului", povesteste agentul-sef Bohus, si aratatorul i se indreapta spre cer.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.