Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis, astazi, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu la adresa persoanelor de etnie armeana nu sunt discriminatorii. Uniunea Armenilor din Romania astepta insa, ca presedintele Traian Basescu sa-si cera scuze public.

Comitetul director al Uniunii va decide astfel, daca ataca decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Vicepresedintele Uniunii Armenilor din Romania (UAR), Varujan Pambuccian, a declarat, ca nu comenteaza decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), potrivit careia declaratiile lui Traian Basescu nu au fost discriminatorii, dar ca se astepta ca presedintele sa-si ceara scuze public.

"Noi am spus ce aveam de spus in sesizarea pe care am facut-o la CNCD. Totul se putea rezolva foarte simplu daca presedintele cerea scuze persoanelor de etnie armeana", a spus Pambuccian.

Potrivit presedintelui CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, membrii Colegiului Director au decis ca declaratiile presedintelui nu intrunesc toate elementele pentru a fi considerate discriminatorii la adresa persoanelor de etnie armeana. In opinia membrilor Colegiului, declaratiile lui Traian Basescu au fost de natura politica, pentru ca in conferinta de presa de dupa incident a explicat ca s-a referit exclusiv la ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si nu la intreaga etnie armeana.

Totusi, CNCD a recomandat oamenilor politici sa fie "mai atenti" la limbaj, mai ales ca urmeaza o campanie electorala.

Deciza Consiliului Director a fost votata cu sase voturi pentru si unul impotriva si va fi comunicata partilor in termen de 15 zile de la adoptare. Hotararea poate fi atacata la instanta de contencios administrativ, potrivit legii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.