Postul public de televiziune a difuzat miercuri seara, in "Jurnalul TVR", mai multe inregistrari audio si video cu fostii ministrii ai agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, din care reiese ca Decebal Traian Remes primeste un plic in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro.

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Senat, Adrian Paunescu, a declarat joi ca va invita la discutii membrii CA al TVR deoarece postul public de televiziune a incalcat limitele neutralitatii, informeaza NewsIn.

Adrian Paunescu a mai declarat ca este interesat de capacitatea CA de a judeca si de a preveni un derapaj al televiziunii publice. Mai multi parlamentari din Comisiile de cultura au declarat joi, ca jurnalistilor de la TVR nu li se poate imputa difuzarea inregistrarii si ca vina pentru ca inregistrarile au devenit publice apartine celor care le-au trimis postului public.

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat joi, referitor la inregistrarea transmisa in "Jurnalul TVR" de miercuri seara, ca difuzarea nu a reprezentat un demers jurnalistic corect si ca, prin modul de formulare a comentariului, sensul informatiei a fost deformat de catre autorul si realizatorul stirii. El a mai spus ca postul public nu ar fi trebuit sa difuzeze imaginile si ca difuzarea unor inregistrari similare nu este corecta si legala pana la lamurirea situatiei.

Directorul Directiei Stiri a TVR, Rodica Culcer, a declarat pe de alta parte joi, in cadrul "Jurnalului TVR" de la ora 19.00, ca televiziunea publica nu difuzeaza ultimele inregistrari cu ministrul Decebal Traian Remes pentru ca i se interzice pe cale ierarhica. Intrebata, la finalul interventiei sale in jurnal, daca este de acord ca postul sa difuzeze partea a doua a inregistrarii cu ministrul Decebal Traian Remes, care era pregatita in regie, Rodica Culcer a raspuns "seful nostru a spus ca nu".

Comisia de Etica si Arbitraj a TVR a decis in acelasi timp, sa-i invite marti la audieri pe Rodica Culcer, directorul Directiei Stiri, si pe jurnalistii responsabili de difuzarea inregistrarii.