Sute de mii de credinciosi au asteptat peste zece, ore in frig, pentru a se inchina la raclele in care se afla moastele Sf Cuvioase Parascheva si cele ale Sfantului Ioan Gura de Aur
Cateva sute de mii de credinciosi ortodocsi si chiar catolici, veniti la Iasi din toata tara si din strainatate pentru a lua parte la praznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva, au urmarit ieri slujba Sfintei Liturghii pe cele cateva ecrane panoramice amplasate in curtea Catedralei Mitropolitane.

Slujba a fost oficiata de un sobor de clerici condusi de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si mitropolit loctiitor al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Majoritatea celor care au ascultat slujba Sfintei Liturghii au stat mai bine de 12 ore la un rand de cativa kilometri pentru a se inchina si ruga la moastele Sf. Cuvioase Parascheva si la cele ale Sfantului Ioan Gura de Aur. In aceste zile, Iasiul s-a transformat in cel mai mare centru de pelerinaj din tara si unul dintre cele mai mari din Europa. In fiecare an, aproximativ un milion de credinciosi ortodocsi, dar si catolici, vin sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, considerata a fi ocrotitoarea Moldovei, a carei praznuire se oficiaza pe 14 octombrie. Pentru a ajunge sa se inchine la moaste, majoritatea pelerinilor au stat cel putin cate 12 ore la un rand de cativa kilometri, uneori ignorand chiar si faptul ca temperaturile sunt extrem de scazute. Anul acesta, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au adus in pelerinaj moastele Sf. Ioan Gura de Aur, care se afla la o manastire din Grecia. Potrivit autoritatilor, peste 160.000 de persoane se inchinasera pana duminica inainte de pranz la raclele moastelor Sf. Cuvioase Parascheva si Sf. Ioan Gura de Aur.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.