Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis astazi sa intrerupa emisia postului OTV pentru trei ore deoarece in emisiunea "Dan Diaconescu direct", difuzata in data de 23 septembrie, in studio a fost invitat un copil de sase ani caruia i-au fost puse intrebari despre diparitia mamei lui, informeaza NewsIn.

Membrii CNA au decis ca postul OTV va trebui sa-si intrerupa emisia, in prime time, in ziua de miercuri, pentru trei ore, interval in care va difuza neintrerupt textul sanctiunii.

Sanctiunea este justificata de faptul ca, in respectiva emisiune, moderatorul Dan Diaconescu, care a intervievat copilul, i-a adresat acestuia intrebari care depaseau puterea lui de intelegere. Moderatorul a incalcat astfel mai multe articole ale Codului audiovizual.

Articolul 5 din Codul audiovizual precizeaza ca "radiodifuzorii nu pot difuza interviuri, declaratii sau relatari luate in mod nemijlocit copilului in varsta de pana la 14 ani in legatura cu evenimente dramatice, din comunitate sau din familie, la care acesta a asistat". Articolul 10 prevede ca "interviurile si declaratiile copilului trebuie luate si difuzate cu responsabilitate si discernamant, astfel incat acesta sa nu fie chestionat pentru a-i fi smulse pareri referitoare la probleme intime de familie sau pentru a-i fi cerute opinii in chestiuni care depasesc puterea lui de judecata", iar Articolul 11 precizeaza ca "radiodifuzorii au obligatia de a lua toate masurile astfel incat copilul implicat, in orice mod, in emisiuni de radio sau de televiziune sa nu fie expus nici unui risc fizic, psihic ori moral care ar putea decurge din realizarea respectivelor emisiuni".

Intreruperea emisiei pentru trei ore este, potrivit vicepresedintelui CNA, Attila Gasparik, cea mai grava sanctiune pe care CNA o poate da unui post TV in afara de reducerea perioadei de licenta de la noua ani la patru ani si jumatate.

Postul OTV este cel mai sanctionat post de televiziune de catre CNA. In cursul acestui an, OTV a primit 25 de amenzi de la CNA, in valoarea totala de 335.000 de lei.
Detinatoarea licentei audiovizuale a postului OTV este, potrivit CNA, societatea Ocram Televiziune SRL, al carei asociat unic este Dan Cristian Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.