Printre semnatarii petitiei se numara si artisti ca Vlad Nanca si Daniel Gontz.

"Consideram finantarea Catedralei Manturii Neamului de catre Guvernul Romaniei cu 30 de milioane de lei o incalcare a neutralitatii statului asa-zis laic roman, o jignire adusa bunului simt, o proasta utilizare a fondurilor guvernamentale", scriu autorii petitiei online.

Initiatorii petitiei adauga, de asemenea, ca banii ar putea fi folositi pentru a-i ajuta pe cei defavorizati, si nu pentru a finanta proiectul Catedrala Mantuirii Neamului, care ar trebui sa fie sustinut doar din banii Bisericii Ortodoxe Romane.

Petitia, postata pe site-ul petitieonline.ro, nu este singurul gest de protest impotriva initiativei guvernului de a finanta proiectul Catedrala Mantuirii Neamului. Asociatia "Solidaritatea pentru libertatea de constiinta" considera initiativa "imorala si ilegala" si organizeaza un protest pe 24 octombrie, in fata Teatrului National din Bucuresti.

Protestele au inceput, dupa ce, premierul Tariceanu a propus saptamana trecuta deschiderea unei subscriptii publice pentru strangerea fondurilor necesare construirii Catedralei Mantuirii Neamului si a anuntat ca prima donatie, de 30 de milioane de lei, va fi facuta de guvern.