Una dintre cele mai impresionante actiuni ale politiei iesene s-a derulat la finele saptamanii trecute la Iasi

Este vorba de recuperarea unor opere de arta foarte valoroase despre care se presupune ca ar fi fost furate de la colectionari sau din galerii din Spania si din SUA. De fapt, la finele saptamanii trecute a fost finalizata aceasta actiune care a inceput cu mai multe luni in urma, dupa zile si nopti de filaje si investigatii speciale in care au fost angrenati zeci de agenti speciali si politisti.

Operele de arta au fost furate in perioada 1997 - 2007

Totul a inceput dupa ce in lumea interlopa ieseana au aparut cateva persoane care au „scos la vanzare“ opere de arta pe care voiau sa le vanda cu doar 100.000 de euro. Initial, afacerea a ajuns la urechile politistilor de frontiera si a procurorilor DIICOT, care au organizat un flagrant. Pana in prezent, au fost arestati trei suspecti principali, dar cercetarile continua deoarece sunt piste care arata ca avem de-a face cu o retea mai mare de infractori. Cei trei au lansat la vanzare opere semnate de cunoscutul artist supr
arealist Salvador Dali, alaturi de cinci tablouri ale unor mari pictori spanioli. Florin Ciornei, in varsta de 30 de ani, Florin Ofileanu, de 33 de ani, si Catalin Alexandru, de 32 de ani, intrasera deja in urma cu doua luni in atentia politistilor din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.