Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vor lua in discutie astazi, recursul formulat de avocatii sirianului Omar Hayssam, la decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB) care l-a condamnat pe acesta la 20 de ani de inchisoare pentru fapte de terorism
Judecatorii CAB l-au condamnat, pe 13 iunie, pe omul de afaceri sirian Omar Hayssam la 20 de ani de inchisoare pentru fapte de terorism, respectiv pentru punerea la cale a rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak.
Omar Hayssam a fost, de asemenea, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru fapte prevazute de Legea 535/2004, omul de afaceri urmand sa efectueze pedeapsa cea mai mare, respectiv cea de 20 de ani de inchisoare si 10 ani interzicerea unor drepturi, dupa efectuarea detentiei.
Instanta a decis ca Hayssam sa plateasca cate doua milioane de euro daune morale ziaristilor Ovidiu Ohanesian, Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci.
El urmeaza sa plateasca si 70.000 de lei cheltuieli judiciare.
Instanta a mai dispus confiscarea a 30.000 de dolari si punerea sechestrului asigurator pe bunurile detinute de Omar Hayssam si sotia sa, Adela, pentru recuperarea acestor sume.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.