Reactiile n-au intarziat sa apara dupa ce consilierii generali ai Capitalei au aprobat distrugerea Parcului Bordei

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, spune ca isi va da demisia din functie daca va fi obligat prin tertipuri judecatoresti sa semneze o autorizatie de construire in Parcul Bordei. Deocamdata el va ataca in instanta PUZ-ul aprobat de Consiliul General.

Gestul alesilor locali de a aproba proiectul afaceristului Costica Constanda care-i permite acestuia construirea pe spatiul verde a unor vile de lux, a fost criticat ieri de edilul Andrei Chiliman. Nu a fost omis nici primarul Capitalei, Adriean Videanu.

"Nu cunosc studiile de urbanism ale judecatorilor sau metodele prin care instantele obliga autoritati deliberative sa aprobe hotarari cu efect negativ asupra populatiei Capitalei. Mi se pare o ipocrizie fara margini faptul ca niste consilieri municipali sustin ca au votat 'impotriva vointei lor>>. PUZ-ul pentru Bordei nu este altceva decat finalizarea unei colaborari fructuoase intre omul de afaceri Videanu si un fel de primar al Capitalei, Costica Constanda. Spun asta pentru ca omul de afaceri a facut cam ce a vrut in Primaria Capitalei", a spus Chiliman.

UTILITATE PUBLICA. Desi nu tine loc de autorizatie de constructie, fara PUZ-ul adoptat de consilierii generali, Constanda nu poate incepe demersurile pentru realizarea proiectului Bordei. Intrebat daca ii va aproba cererea pentru emiterea autorizatiei de construire, Chiliman a afirmat ca prefera sa isi dea demisia decat sa autorizeze constructii in parc.

"Prefer sa imi dau demisia decat sa semnez o autorizatie de construire in parc. Cu toate spagile pe care le da, Constanda nu obtine avizele mai devreme de patru luni. Nu cred ca instantele vor apuca sa emita vreo hotarare judecatoreasca in favoarea acestui cetatean, deoarece sper ca Guvernul sa declare terenul de utilitate publica in vederea exproprierii", a afirmat primarul Sectorului 1.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.