Tribunalul Bucuresti a decis miercuri ca Ioana Maria Vlas ramane in arest, respingand astfel o noua cerere formulata de inculpata la acest termen, cerere cu privire la inlocuirea mandatului de arestare cu interdictia de a parasi tara. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

La termenul de astazi, presedintele completului de judecata, magistratul Dorel Gradinaru a decis amanarea cauzei pentru 14 noiembrie pentru a putea fi citati cei 13.000 de pagubiti ai FNA.

In dosarul FNA, Ioana Maria Vlas - singurul arestat in cauza, este acuzata de inselaciune pentru ca, in calitate de presedinte al SC SOV Invest, in perioadele 1 aprilie - 1 decembrie 1999 si 1 martie - 20 aprilie 2000, ar fi indus si mentinut in eroare 13.200 de investitori la FNA, carora le-ar fi pricinuit o paguba de peste 25 de miliarde de lei.

Tribunalul Bucuresti a hotarat, in 23 martie 2006, condamnarea Ioanei Maria Vlas la sapte ani de inchisoare si doi ani interzicerea unor drepturi civile dupa executarea pedepsei, comenteaza NewsIn.