Premierul Tariceanu a propus, astazi, deschiderea unei subscriptii publice pentru strangerea fondurilor necesare construirii Catedralei Mantuirii Neamului, si a anuntat ca prima donatie, de 30 de milioane de lei, va fi facuta de Guvern

Premierul Tariceanu a facut propunerea astazi, cu ocazia semnarii unui protocol de cooperare intre Guvern si Biserica Ortodoxa Romana (BOR), in domeniul incluziunii sociale, eveniment la care a luat parte si noul patriarh, Daniel, informeaza NewsIn.

Senatul a adoptat la inceputul lunii septembrie o modificare a legii privind construirea Catedralei Mantuirii Neamului, initiata de PRM, ce prevede ca fondurile realizarii ansamblului sa fie asigurate atat de Biserica Ortodoxa, cat si de Guvern, in limita sumelor alocate anual si destinate zidirii catedralei.

Modificarea legii a fost initiata de 22 de senatori si deputati PRM, care doreau sa fie stipulat clar in proiect ca fondurile pentru construirea catedralei sa fie asigurate jumatate-jumatate de catre BOR, respectiv de Executiv.

Odata cu modificarea operata in Comisia de buget-finante a Senatului, fondurile vor fi asigurate de BOR si de Executiv, in limita sumelor alocate anual cu aceasta destinatie, prin Ministerul Culturii.

Executivul nu a sustinut insa, propunerile senatorilor PRM, iar modificarea adoptata de Senat trebuie sa treaca si prin Camera Deputatilor, care este camera decizionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.