Mugur Ciuvica a facut publice ieri originalele celor doua documente SRI prezentate in urma cu o saptamina, plus alte doua referitoare la inlocuirea lui Victor Ponta din functia de secretar al Camerei Deputatilor si la „unele intentii ale PNL“.
Mugur Ciuvica (foto) a publicat pe site-ul www.securisti.ro scanarile a ceea ce sustine ca ar fi originalele a patru documente care demonstreaza, in opinia presedintelui Grupului pentru Investigatii politice (GIP), ca SRI face politie politica. Este vorba despre copertele a patru informari SRI despre „afirmatii ale senatorului PNL Norica Nicolai“, intentia liberalilor de a constitui un pol de dreapta in Republica Moldova, „unele intentii ale PNL si „intentia PSD de a-l inlocui pe Victor Ponta din functia de secretar al PSD“. Toate aceste rapoarte au in coltul din dreapta sus cuvintele „Inf. Presedinte“.

Aceste pagini, purtind semnaturile lui Vasile Stanciu, seful Grupului de Evidenta, si Florian Coldea, prim-adjunct al SRI, au fost afisate exact in ziua cind institutia promisese sa prezinte Comisiei parlamentare de control al SRI rezultatele anchetei interne efectuate in legatura cu primele doua documente. In loc de asta, Biroul de presa al SRI a anuntat decizia „continuarii verificarilor“, tocmai fiindca datele s-au schimbat radical prin aparitia a noi documente. In cazul stabilirii autenticitatii lor, indiferent de valoarea informatiilor continute si de sursa acestora, nu va mai fi vorba doar despre scurgeri de informatii, ci despre sustragerea unor documente SRI.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.