Basescu descinde azi in Piata Universitatii * PNTCD si Emil Constantinescu fac apel la bucuresteni sa vina acolo si sa impiedice "diversiunea securista, menita sa instaureze regimul de mana forte"

Presedintele Basescu se afla in plina campanie de sustinere a motiunii de cenzura, actiune ce va culmina cu un miting in Piata Universitatii, sub pretextul intalnirii cu romanii, o data la trei luni, conform unei promisiuni facute dupa referendumul din mai. Retorica prezidentiala, bazata pe monolog compus din intrebari si raspunsuri, va fi pusa la grea incercare. Fostul presedinte Emil Constantinescu anunta lansarea "Manifestului pentru o Romanie curata", care va avea loc tot in Piata Universitatii, iar PNTCD ii solicita ferm sefului statului sa renunte la descinderea in piata, actiunea fiind catalogata ca un atac la adresa democratiei si un afront grav adus simbolului libertatii. In fapt, atat PNTCD cat si Solidaritatea Universitara, in numele careia semneaza Emil Constantinescu sustin ca seful statului, "fost colaborator al Securitatii sfideaza valorile in numele carora s-a luptat si s-a murit in Piata Universitatii". (M.T.)

Basescu vine la ora 17.00

Presedintele Basescu a declarat, joi seara, la TVR, ca va fi prezent astazi, 29 septembrie, in Piata Universitatii, pentru a se intalni cu romanii, asa cum a promis dupa anuntarea rezultatului referendumului pentru suspendare din 19 mai. Anuntul presedintelui a generat reactii dure din partea fostului sef al statului Emil Constantinescu si a PNTCD. Acestia au lansat ieri apeluri catre cetateni, chemandu-i in Piata pentru a protesta impotriva pangaririi acestui spatiu simbolic al luptei anticomuniste. Apelurile mentionate pot fi citite pe site-ul ziarului www.ziua.ro. "Sambata eu voi fi in Piata Universitatii. Daca bucurestenii vin, eu voi fi acolo. Este ultima saptamana din trimestru", a anuntat presedintele, la TVR. In 19 mai, Basescu le-a propus sustinatorilor sai adunati in Piata Universitatii sa se intalneasca in acest loc la interval de trei luni, in ultima sambata din trimestru. El i-a indemnat atunci ca intalnirea sa aiba loc incepand cu ora 17.00. Intr-un comunicat de presa difuzat ieri, taranistii i-au cerut presedintelui sa renunte la "descinderea" in Piata Universitatii in 29 septembrie, apreciind ca actiunea reprezinta un atac la adresa democratiei si un grav afront adus simbolului libertatii, care trebuie sa ramana Piata. "Prin intentia sa, Traian Basescu dovedeste, inca o data, ca doreste uciderea spiritului Pietei Universitatii si instaurarea populismului, descinderile sale fiind o adevarata reeditare a mineriadelor din 1990 si 1991, care au legitimat in strada, chiar in Piata Universitatii, regimul lui Ion Iliescu", se arata in comunicatul PNTCD. Taranistii il avertizeaza pe Basescu ca vor "apara spiritul Pietei Universitatii si-l va opri sa confiste si sa murdareasca acest simbol". "Sambata, 29 septembrie incepand cu orele 16.00, PNTCD se va afla in Piata Universitatii si face apel catre bucuresteni sa oprim impreuna diversiunea securista, menita sa instaureze regimul de mana forte", se precizeaza in comunicatul semnat de prim-vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.