Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Ioana Avadani, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca, daca modificarile la Legea audiovizualului adoptate de Comisia de cultura din Senat vor fi aprobate, Guvernul va capata atributii in continutul editorial al presei.

"Daca modificarile la Legea audiovizualului vor fi aprobate, Guvernul va capata atributii in continutul editorial. Guvernul poate stabili ce este si ce nu este contraventie", a declarat Ioana Avadani, dupa cum informeaza NewsIn.

Directorul CJI, Ioana Avadani, a comentat faptul ca modificarile la Legea audiovizualului au fost adoptate "discret", fara participarea presei si a indemnat media sa reactioneze.

Ioana Avadani a mai subliniat ca legea are trei aspecte condamnabile, si anume, prelungirea mandatelor membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA) la noua ani, modul in care se face aranjarea mecanismului anti-monopol in perspectiva digitalizarii media din Romania si stabilirea contraventiilor Legii audiovizualului prin hotarare de Guvern.

Modificarile Legii audiovizualului pe care le semnaleaza Avadani, au fost adoptate in data de 12 septembrie, in aceeasi zi in care, in plen, s-a decis numirea lui Rasvan Popescu ca presedinte al CNA si a lui Alexandru Sassu ca presedinte-director general al TVR., informeaza NewsIn.

Mai multi membri CNA, printre care si presedintele consiliului, Rasvan Popescu, au declarat ca nu au stiut de existenta acestor propuneri de amendamente la Legea audiovizuala, iar acestea au fost adoptate fara o dezbatere publica prealabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.