Printre invitatii straini se numara mitropolitul Filaret de Minsk si Bielorusia, dar si IPS Vladimir, mitropolitul Chisinaului.Din partea bisericii romano-catolice vor fi prezenti cardinalii Walter Casper si Karl Lehmann, cel care a coordonat lucrarea de doctorat a patriarhului ales, Daniel, a declarat astazi, presedintele comitetului de organizare a ceremoniei de intronizare, IPS Nifon, Arhiepiscopul Targovistei.

Presedintele Traian Basescu, presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, premierul Calin Popescu Tariceanu si Regele Mihai, impreuna cu familia regala se numara, de asemenea printre invitatii la ceremonie.

Ceremonia din 30 septembrie va debuta dupa Sfanta Liturghie, ce va fi oficiata in Catedrala Patriarhala, de la 8.30 la 10.30.

In incheierea intronizarii, de la 16.30, este programata o ceremonie in care presedintele Traian Basescu ii va conferi noului patriarh Ordinul National Steaua Romaniei in Grad de Mare Cruce, la Palatul Cotroceni, informeaza NewsIn.