Presedintele Traian Basescu vrea sa mai navigheze o data. Seful statului intentioneaza sa mai navigheze o data, spre sfarsitul acestui an, pe vaporul caruia i-a fost capitan in anii '80

Surse din apropierea sefului statului spun ca acesta are o „intentie de suflet”: sa comande nava „Biruinta” pe ultimul ei drum, adica sa o duca la fier vechi intr-un port specializat. Vestea a aparut recent printre marinari, mai ales in randul celor care ii sunt apropiati ca varsta.

E posibila o asemenea varianta? Pe de o parte, durata de exploatare a navei expira pe 4 octombrie. Dupa aceea, nava nu mai poate fi folosita. Raman doua variante: fie i se face o reconversie, fie este vanduta la fier vechi.

„Conform normelor internationale, dupa 23 de ani, nava nu mai poate opera, chiar daca este inca buna pentru navigatie. Nu mai este inspectata, deci nu mai poate obtine angajamente, asa ca isi cam incheie socotelile cu exploatarea”, ne-a confirmat proprietarul Santierului Naval Constanta si al petrolierului, Gheorghe Bosanceanu. Se pare ca nava va ajunge, in final, la „taiere”, a mai spus Bosanceanu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.