Ministrul roman al Justitiei s-a plins marti, la Bruxelles, ca DNA ar face politie politica si a argumentat afirmatia cu raportul CSM, dar Comisia Europeana nu l-a crezut
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a afirmat marti, la Bruxelles, ca activitatea DNA in combaterea coruptiei ar fi mult mai putin eficienta fata de cum a fost descrisa in Raportul Comisiei Europene (CE) din iunie.

„Nu se putea ca intr-o zi sau intr-o jumatate de zi sau intr-o saptamina sa evaluezi intreaga activitate a unui Parchet sau a mai multor institutii“, a afirmat Chiuariu, cu referire la evaluarea CE. Ministrul Justitiei a apreciat drept „infricosator“ recentul raport de inspectie al CSM referitor la activitatea DNA. In replica, Mark Gray, purtatorul de cuvint al Comisiei Europene, a precizat joi, intr-un interviu acordat Deutsche Welle, ca „nu avem de gind sa intram in controverse publice cu un anume ministru“. Solicitat sa comenteze diferenta de viziune dintre raportul CSM si cel al Comisiei, din iunie, purtatorul de cuvint a subliniat ca Bruxelles-ul nu obisnuieste sa comenteze rapoarte interne si se bazeaza pe propriile evaluari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.