Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie l-a sesizat pe presedintele Traian Basescu pentru a cere urmarirea penala fata de fostul ministru PSD Miron Mitrea pentru luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

DNA a trimis astazi un comunicat de presa prin care anunta opinia publica ca ultimele doua acuzatii care il vizeaza pe Mitrea au legatura directa cu infractiuni de coruptie, instrumentate in dosarul numarul 49/P/2006, informeaza NewsIn.

Seful DNA, Daniel Morar, a cerut presedintelui Romaniei sa solicite punerea sub urmarire penala a lui Miron Tudor Mitrea, fost ministru al transporturilor i mai multe administratii guvernamentale. DNA invoca prevederile art. 12, art. 16 alin. 2 si art. 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata. De asemenea memebrii comisie anticoruptie au mai avut in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007, se precizeaza in comunicatul DNA.

Miron Tudor Mitrea este cercetat de catre DNA pentru infractiunea de luare de mita, vizand contravaloarea lucrarilor executate de trei societati comerciale din municipiul Bacau la un imobil situat in vecinatatea Capitalei. Cuantumul lucrarilor a fost stabilit la peste 3.500.000.000 de lei vechi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.