Parlamentarii s-au grabit sa voteze, de pilda, majorarea propriilor salarii si pensii, dar pentru lustratie n-au avut timp
Conducerea PNL considera necesara adoptarea Legii lustratiei, doar ca aceasta zace uitata prin sertarele Camerei Deputatilor, condusa chiar de liderul liberal Bogdan Olteanu.


La aproape 18 ani de la evenimentele din decembrie 1989 si la mai bine de doi ani de la depunerea ei in Parlament, liberalii par sa-si fi adus aminte de Legea lustratiei. Resuscitarea subiectului s-a produs la Timisoara, cu ocazia semnarii platformei-program de centru dreapta, la care au participat liderii PNL, PNTCD si AP, dar si
reprezentanti ai societatii civile. "Proclamatia de la Timisoara este un act civic, a fost o initiativa luata la nici trei luni de la caderea comunismului si reprezinta o expresie concentrata a reformei morale pe care timisorenii au propus-o, este baza Legii lustratiei si cred ca avem, astazi, inca nevoie de o lege a lustratiei care sa se bata cu lumea comunista anterioara", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. Tot la inca inexistenta lege a lustratiei s-a referit si ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu. Admitand totusi ca se poate vorbi de "o lume politica marcata de demagogie si populism", liberalul a declarat ca ar trebui ca alaturi de o lege a lustratiei sa stea si o lege a arhivelor, pentru ca altfel "nu vom sti cine trebuie lustrat". Mult mai dur in aprecieri s-a dovedit a fi primarul orasului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, potrivit caruia faptul ca se vorbeste de atatia ani de adoptarea unei legi a lustratiei fara sa se fi reusit adoptarea ei "e dovada ca exista si acum comunism in Romania"


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.