Afisele cu mesaje impotriva loctiitorului de Patriarh IPS Daniel, care au fost lipite miercuri dimineata pe gardurile Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si pe cladirile din jur, au aparut si pe zidurile din Bucuresti, in Piata Romana sau la Piata Presei.

"Comunitatea Crestinilor Ortodocsi Practicanti", semnatara afiselor, prezinta cateva motive pentru care IPS Daniel nu ar trebui lasat sa candideze pentru scaunul patriarhal. Astfel, “crestinii practicanti” sustin ca IPS Daniel are inclinari de dictator, fiind propus de Masonerie la functia de Patriarh. De asemenea, actualul loctiitor de Patriarh este acuzat ca pe vremea cand a studiat in Elvetia a fost angajatul catolicilor si protestantilor.

Totodata, afisul spune ca nici IPS Nicolae Corneanu, "fost angajat al Securitatii" nu ar trebui sa fie patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

“Crestinii practicanti” au apreciat ca cel de-al saselea Patriarh al Romaniei ar trebui ales dintre IPS Bartolomeu Anania, PS Ioan, IPS Pimen, IPS Teofan sau PS Galaction.

Pe partile laterale ale afisului sunt fotografiile a 12 preoti, printre care Parintele Cleopa si Parintele Galeriu.
Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a declarat, miercuri, ca afisele sunt concepute de o minte bolnava, iar “Comunitatea Crestinilor ortodocsi practicanti” nu exista in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.