Primarul comunei Brahasesti, judetul Galati, Vasile Baiculescu, ca sutele de oameni din satul Toflea, care s-au urcat pe case pentru a se salva de viiturile puternice, asteapta sa fie salvati de elicopterul trimis de Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

"Oamenii din Toflea s-au urcat pe case pentru ca apa este foarte mare si creste in continuare pentru ca ploaia nu s-a oprit. Se asteapta ca un elicopter al MIRA sa-i ridice si sa-i transporte in zone sigure", a afirmat primarul comunei Brahasesti, Vasile Baiculescu.

In judetul Galati, precipitatiile masive au generat o situatie de criza. Ploile torentiale, care au inceput in jurul orei 12:30, au afectat puternic mai multe localitati din nord-verstul judetului Galati. Potrivit Prefecturii, situatia este critica in comunele Nicoresti, Priponesti, Gohor, Brahasesti, Buciumeni si Ghidigeni. Cantitatile de precipitatii au depasit 50 l/mp. Intensitatea ploii a scazut, dar precipitatiile continua sa cada.

"Satele Viezuresti si Tecucelu Sec sunt sub ape. Apa este la jumatate din inaltimea caselor. Doua case s-au daramat deja. Situatia este foarte grea", a declarat primarul comunei, Petrache Nastasa. Printre localitatile afectate se numara si comuna Buciumeni, unde situatia este la fel de grava.

Pe Valea Tecucelului, la o stana, patru persoane sunt blocate de viitura. "Una dintre cele patru persoane este ranita, era sa se inece. Din pacate, nu putem lua legatura cu ei prin telefon. O autospeciala ISU incearca sa ajunga in zona si sa ii salveze pe toti patru", a declarat directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, dr. Mihai Polinschi. Potrivit aceleiasi surse, doua ambulante se afla in regiunea sinistrata, iar echipajele din municipiul Tecuci sunt pregatite sa intervina in orice moment, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.