Potrivit atentionarii, in zilele de miercuri, joi si vineri vremea se va raci accentuat in toata tara, incepand cu regiunile vestice, astfel incat temperatura aerului va ajunge la valori mai scazute cu aproximativ 8...10 grade fata de valorile normale pentru aceasta perioada a anului. Vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, mai ale in zilele de miercuri si vineri, cu viteze de pana la 60-65 km pe ora, iar la munte va avea o viteza de 80-100 km pe ora, informeaza NewsIn.

Totodata, miercuri si in prima parte a zilei de joi, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si cantitatile de apa vor depasi local 25 -30 l/mp, la inceput in Banat, Crisana si Maramures, apoi si in Transilvania, nordul Olteniei, al Munteniei si al Moldovei. In zona de munte, pe arii restranse, se vor depasi 50 l/mp.

Atentionarile meteorologice cod galben indica fenomene ca averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii, care sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati.