In perioada 3-5 septembrie se desfasoara la Bucuresti reuniunea anuala a ambasadorilor romani. In cadrul discutiilor va fi lansata Strategia de politica externa a Romaniei pentru urmatorii zece ani. sefii misiunilor diplomatice ale Romaniei vor fi primiti astazi de catre presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Printre invitati se numara ministrii de Externe ai Frantei, Marii Britanii si Serbiei.
Discutiile vor viza analiza evolutiilor internationale si regionale de interes pentru politica externa, aprofundarea unor teme noi pentru diplomatie precum energia, schimbarile climatice si imbunatatirea managementului si performantei institutionale. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) promite un amplu proces de dezbatere pe tema politicii externe a Romaniei, un dialog cu mass-media, societatea civila si mediul academic din tara.
Avand in vedere ca 1 septembrie este ziua diplomatiei, "reuniunea va avea si o dimensiune festiva traditionala, pentru celebrarea Zilei Anuale a Diplomatiei", se arata intr-un comunicat al MAE.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.