Omul de afaceri le-a impus consilierilor generali variantele prin care sa fie despagubit

Vor, nu vor, alesii locali trebuie sa joace asa cum le canta Constanda. Proprietarul terenului din Bordei a avut ieri o intalnire restransa cu liderii grupurilor de consilieri generali si cu primarul Adriean Videanu.

Omul de afaceri le-a reamintit edililor ca mai au doar cateva zile la dispozitie sa se decida cum vor vota la sedinta din 30 august. Potrivit deciziei instantei, municipalitatea trebuie sa ii aprobe lui Constanda documentatiile de urbanism, iar consilierii trebuie sa ii plateasca despagubiri de 17,8 milioane de euro.

Costel Constanda le-a prezentat, ieri, celor carora le cere despagubiri, mai multe variante pentru o eventuala intelegere. Cert este ca toate partile pe care se intoarce problema parcului Bordei sunt favorabile omului de afaceri, care se va alege in final ori cu terenul pe care l-a primit de la Traian Basescu in 2003, ori cu o portiune din depoul Victoriei din spatele guvernului.

Varianta Parcul Bordei

Surse apropiate Consiliului General spun ca omul de afaceri doreste ca municipalitatea sa ii aprobe documentatiile de urbanism pe terenul din Bordei. In schimb, el ar renunta la incasarea celor 17,8 milioane de euro despagubiri si ar face un act de donatie catre primarie, cu precizarea ca acesti bani sa fie utilizati pentru amenajarea unui parc.

Consilierii social-democrati au insa o alta viziune asupra cazului Bordei. "PSD nu vrea sa se amestece intr-o disputa PD contra PD. Se vede ca actualul primar nu este pe aceeasi lungime de unda cu fostul edil-sef (n.r. Traian Basescu) care a dat terenul", considera liderul consilierilor social-democrati, Doru Giugula.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.